biogas

Invitation: Bioaffaldets vej til gas og mark

Miljøpunkt Nørrebro og Områdefornyelsen Indre Nørrebro inviterer på bustur. Vi skal se på bioaffaldets vej til gas og retur til landbruget.

Onsdag d. 8. maj 2019 kl 9.00 til 16.00

Vi indbyder nørrebroere med en aktiv interesse i genanvendelse og sortering af affald til at se og lære noget konkret om betydningen af deres egen og naboens affaldssortering.
 
Genanvendelse af bioaffald er en meget vigtig del af en ægte grøn økonomi. Ikke bare bidrager det til at mindske CO2-udledningen; det er planen, at københavnske bybusser skal køre på københavnernes egen biogas-produktion. Men landmændene kan også spare på kunstgødningen samtidig med, at vi recirkulerer vigtige næringsstoffer (fosfat, nitrat og kalium) tilbage til markerne.
 
Vi starter om formiddagen med at besøge affaldsselskabet HCS i Glostrup, som modtager alt bioaffaldet fra Københavns Kommune. Vi skal her se, hvordan affaldet bliver til biopulp. Bagefter kører vi til Svinninge i Odsherred for at besøge BioVækst. BioVækst har været en pionervirksomhed siden 2003, der i øjeblikket modtager bioaffald fra Odsherred, Holbæk og Kalundborg Kommuner. På deres Audebo-anlæg skal vi se, hvordan bioaffald bliver til både biogas og kompost til markerne. Undervejs på turen vil der være oplæg og mulighed for at stille spørgsmål til anlæggene og processerne.

Vi mødes kl. 9.00 i Miljøpunkt Nørrebro, Korsgade 16.

Arrangementet er gratis, og alle med interesse i klima og affaldssortering er velkomne til at deltage. Tilmeld dig arrangementet hos Uffe Meulengracht på ag21.uffem@gmail.com senest d. 6. maj.