Visionen med vores indsats er en grønnere og sundere by – en by, der kan klare klimaudfordringerne. Hvis du gerne vil søge tilladelse til at lave en fortovshave, så har kommunen lavet en lille pjece til at komme i gang. Husk altid at tage forbehold for eksisterende planter og buske, når du vil plante, så du ikke skader liv, der allerede trives.
Du er også altid velkommen til at komme forbi Miljøpunkt Nørrebro, hvor vi har forskellige publikationer liggende. Vi afholder årligt forskellige rundvisninger – herunder en årlig rundvisning til byens grønne tage.
Målet er at bevare de gamle træer i byen i stedet for, at de fældes. Metoden er således at skabe en træbørs, hvor folk kan udbyde træer, der står til fældning, og folk kan efterspørge store gamle træer. Vi har historisk set haft en eneaftale med Metroselskabet om, at vi kommer og henter træer, som står til fældning, når de laver nye metrolinjer. Vi har desuden indgået aftale med dem om, at de skal varsle senest 3 uger før et træ står til fældning.
Projektet råder over Nordens største træflytningsmaskine, som tager 4 tons jord op om rødderne.
Med træbørsen er minimum 300 træer blevet reddet. Krinsen på Kongens Nytorv med 52 kejserlind er reddet fra fældning, og træerne er flyttet til skoler (fx Anders Morgenthalers lilleskole), til private (fx Merete Stagetorns gård i Slangerup med en allé med 12 træer) m.fl. Der er desuden skabt en Ørestadspark med ca. 100 træer på det forblæste Vestamager.
Hvis du har interesse i at bevare et gammelt træ i byen, kan du kontakte os på info-miljopunkt@gmail.com. Så skal vi nok fortælle dig meget mere om priser m.m.
(Billede af træbørsen i aktion)