Plant selv i byen

Visionen med vores indsats er en grønnere og sundere by – en by, der kan klare klimaudfordringerne.

Hvis du gerne vil søge tilladelse til at lave en fortovshave, så har kommunen lavet en lille pjece til at komme i gang. Du kan desuden hente nogle gode hæfter som vi har været med til at lave på denne side.

Du er også velkommen til at komme forbi Miljøpunkt Nørrebro, hvor vi har forskellige publikationer liggende. Vi afholder årligt forskellige rundvisninger – herunder en årlig rundvisning til byens grønne tage.

Træbørsen

Målet er at bevare de gamle træer i byen i stedet for at de fældes. Metoden er at skabe en træbørs, hvor folk kan udbyde træer der står til fældning og folk kan efterspørge store gamle træer. Der er desuden indgået aftale med Metroselskabet, om at de skal varsko senest 3 uger før et træ står til fældning. Projektet råder over Nordens største træflytningsmaskine, som tager 4 tons jord op om rødderne.

Træer til ca. 30.000 kan anskaffes til interesserede modtagere for flytteomkostningerne på ca. 5.000 kr. Resultaterne har de sidste 4 år været, at der er reddet ca. 300 træer. Krinsen på Kongens Nytorv med 52 kejserlind er reddet fra fældning og træerne er flyttet til skoler (fx Anders Morgenthalers lilleskole), til private (fx Merete Stagetorns gård i Slangerup med en allé med 12 træer) m.fl. Der er skabt en Ørestadspark med ca. 100 træer på det forblæste vestamager.

Se vores prisliste på træer her.

Kontakt:
Jørgen Dahl Madsen, Projektleder
dahlmadsen@gmail.com
+45 29258655

Miljøpunkt Nørrebro & JDM Communication