Vi padler for renere søer

I en lang årrække har beboere og besøgende på Nørrebro været vidner til store ophobninger af mademballage, fyrværkeri, plastposer plastikflasker og engangs-kopper i vandet, når de går langs søerne. Selv svanernes reder er bygget af skrald.

Problemet med affald i søerne er ikke kun æstetiske, men handler også om dyrene. Dyrene forveksler nemlig plastikken med mad og derfor spiser de det. Konsekvenserne heraf er at nogle fisk, svaner og ænder dør af plastik i maven og vi bliver derfor nødt til at gøre noget ved problemet.

Miljøpunkt Nørrebro og GreenKayak giver folk på Nørrebro mulighed for selv at være frivillige skraldesamlere på vandet; en Miljøkajak til to personer i Peblinge Sø, som er let at navigere og har en spand til skrald og en gribetang. Kajakken har base i Søernes Sejlklub i Søpavillonen og kan bookes her.

Projektet er udviklet hurtigt under Coronakrisen for at skabe aktivitet for de mange mennesker, der er hjemme , og for at brede aktiviteterne ud på Søerne areal for at reducere smitterisiko.

Projektet er blevet muligt med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg. Tak!