Ny bog om Ladegårdsåen

Vi arbejder på en ny bog om Ladegårdsåens historie. Åen løber under Åboulevard/Ågade og Bispeengbuen, hvilket den gjorde i århundreder, indtil åen i tre etaper fra 1896 til 1962 blev rørlagt.

Bogen om Ladegårdsåen beskriver bl.a. åvandets vigtige funktion som Københavns vandforsyning gennem flere århundreder. Desuden vil læseren kunne få et tilbageblik på, hvad der var engang (rekreation, badested, fiskeri, men også et ulykkessted med drukneulykker), og hvad vi fik i stedet (hovedfærdselsåre, bilisme og Bispeengbuen). Det er den historie, bogen Ladegårdsåen. Stenbroens Bellevue (arbejdstitel) kommer til at handle om.

I bogen bringes også citater fra en række kendte og ukendte personer om deres minder fra åen. Den sidste del af bogen vil beskrive de aktuelle klimaudfordringer, skybrudssikring i København og desuden de aktuelle diskussioner om, hvorvidt Ladegårdsåen skal graves op igen. Der er ikke tidligere udgivet et samlet værk om åens historie.

Bogen om Ladegårdsåen bliver på 144 sider og udkommer i slutningen af 2019. Bogen kan snart forudbestilles hos Miljøpunkt Nørrebro. Vi regner også med, at bogen kommer til salg via boghandlere. Se seneste nyt om bogprojektet her.